Szia, Ruff-Kiss Ágnes vagyok!

Hivatásom, hogy segítsek a kommunikációs tartalom megfelelő megszólaltatásában. Kommunikációs szakértőként azt vallom, hogy a beszéd személyiségünk egy része, ezért van jelentősége annak, mennyire hitelesen és pontosan fejezzük ki magunkat.

Fontosnak tartom a beszédképzést, amely hozzájárul a kommunikáció eredményességéhez, miközben alakítja az önismeretet és a személyiséget. Az önbizalom és a beszéd hatékonysága növelhető.

2009 óta tartok egyéni és csoportos beszédtechnika tréningeket szakértőknek, menedzsereknek, közép- és felsővezetőknek, riportereknek, színészeknek, közszereplőknek, sportolóknak, és mindazoknak, akik használják a hangjukat munkájuk során, vagy csak fontos számukra a tiszta, érthető beszéd.

Logopédus végzettségem dráma- és színházpedagógia területén szerzett diplomával egészítettem ki módszertani- és eszköztár bővítése érdekében.

Számomra nem a szétforgácsolódást, hanem inkább egyfajta kihívást jelent a több fronton történő helytállás: egyetemen színészeket tanítok, cégeknél, tréningeken és különböző képzéseken pedig a kommunikációs tartalom megfelelő megszólaltatását segítem.

Ruff-Kiss Ágnes kommunikációs tréner

Hangod önmagad kifejezőereje

Ugyanis a hangod egy „hírvivő”. Hírvivője a gondolataidnak, üzeneteidnek, személyiségednek, érzelmeidnek, belső világod kifejezésének is.

Épp ezért talán benned is felmerült már…

… hogy habár minden nap használod, mégsem ismered igazán. Természetes az, hogy hangot adsz ki a szádon. Majd, amikor gyakran száraz, fáj vagy feszül, esetleg minden megszólalásnál gombócérzés, kaparás teszi nehezebbé a hangadást, felmerül a hogyan tovább kérdése.
… hogy mennyivel jobb lenne jobban ismerni önmagadat is. Ehhez szükség volna valakire, aki szakmai szemmel, egy másik perspektívából, kívülről lát téged.
… hogy a kínos és megszégyenítő helyzetek, az alkalmatlanság érzése helyett mennyivel pezsdítőbb volna határozottan, emlékezetesen és mindig érthetően képviselni az üzenetedet, érdekeidet és elképzeléseidet.
… hogy miért van az, hogy a beszéded közben a hangterjedelmed olykor beszűkül, érzésre kicsúszik alólad a talaj és hangerőt veszítve egyre bizonytalanabbnak érzed magad percről percre.

A hangod olyan egyedi, mint az ujjlenyomatod

A hangképzésed pedig egy összetett folyamat. A kommunikáció a társadalmunk gerince: kapcsolatokat épít, befolyásol, motivál. Kommunikációs készségek nélkül a munka világában lehetetlen lenne a fejlődés számunkra.

Bízd magad szakemberre

Mert hasonló ez ahhoz, mint amikor az autóban ülve nem tudsz magasabb sebességbe kapcsolni, tehát jó eséllyel bosszantóan lassan fogsz végighaladni a városon, miközben mindenki elhúz melletted.

Rengetegen hiába próbálkoznak a helyes légzéstechnikával, artikulációs gyakorlatokkal (pl. nyelvtörők), ha nem tudják, hogyan fognak jól működni. Náluk.
Az is lehet, hogy máshol és máshogyan lesz szükségük a gyakorlatokra, legyen az beszédtechnika gyakorlat, légzőgyakorlat vagy a beszéd kifejezőerejét támogató feladatok.

Velem képes leszel

Meglátni a javításra szoruló területeket és a megoldást, amivel nőni fog az éntudatosságod mellett az önbizalmad is.

A kommunikáció egy összetett képesség, amely sok más készséget és tudást is magában foglal. Ha igazán hatékonyan szeretnéd fejleszteni a kommunikációs képességeid, nem elég csak egy vagy két területre koncentrálni.

Beszédfejlesztés​
Testbeszéd​
Önismeret​
Lámpaláz kezelése​
Retorika​
Reflektív hallgatás
SUBSCRIBE​

All Access Membership​

Dictum enim vel in consectetur arcu nunc habitasse mattis vitae accumsan, etiam ultrices eget non tincidunt.